Portræt af Paul Rand

Portræt af Paul Rand

Arkiveret i kategorien Logo designere d. 12. maj 2012


Paul Rand var en amerikansk grafisk designer – bedst kendt for sine logo designs – herunder IBM, UPS, Ford, Westinghouse, ABC og Steve Jobs’ NeXT. Derudover var han en af initiativtagerne til den schweiziske stil inden for grafisk design.

Han blev uddannet ved “Pratt Institute” (1929-1932), “Parsons The New School for Design” (1932-1933), og “Art Students League” (1933-1934). Paul Rand blev optaget i “New York Art Directors Club Hall of Fame” i 1972.

Paul Rand blev døbt Peretz Rosenbaum, og født d. 15. august 1914 i Brooklyn, New York. Paul døde af kræft d. 26 november 1996 i Norwalk, Connecticut, og er begravet på kirkegården “Beth El Cemetery”.

Design is so simple, that’s why it is so complicated.

Paul Rand

Paul Rand blev introduceret til design i en meget ung alder. Han startede med at lave maleriskilte til sin fars købmandsbutik og til diverse skolearrangementer. Paul’s far troede ikke, at kunsten kunne give sin søn tilstrækkelig god løn til at kunne leve af det, så han krævede at Paul studerede på “Manhattan’s Harren High School”. Herudover var Paul Rand fri til at tage aftenundervisning på “Pratt Institute”. Det gjorde han så. Paul var i høj grad selvlært designer, og lærte bl.a. om grafisk design ved at læse de europæiske magasiner som “Gebrauchsgraphik”.

 

Paul Rand3 Paul Rand1 Paul Rand2
comments powered by Disqus