Interview med Romain Guy

Interview med Romain Guy

Arkiveret i kategorien Fotografer d. 8. juli 2014


Smukke landskaber og unikke øjeblikke, foreviget af en fotograf der nyder at tiden står stille når han er omringet af smukke omgivelser.

Hvad startede din interesse for fotografering?

Jeg begyndte at tage billeder lidt tilfældigt. Jeg flyttede til Californien i et år i 2005 og tilbragte det meste af mine weekender på vejen. Næsten øjeblikkeligt faldt jeg for de fantastiske landskaber i Californien, Utah, Arizona og Nevada. Mine venner og familie var alle i Europa, så jeg købte mit første SLR så jeg kunne dele mine billeder og erfaringer med dem. Jeg har prøvet forskellige stilarter af fotografering siden da, men min lidenskab er stadig landskabsfotografering.

Hvordan får du inspiration til dine billeder?

Inspirationen kommer fra forskellige kilder. Der er selvfølgelig mange talentfulde fotografer, som jeg bruger til at opdage nye steder. Jeg bruger også en masse tid på at undersøge bøger og kort for at forsøge at finde, hvad der kunne være en god placering. Google Maps og satellitbilleder, er for eksempel et fantastisk værktøj til at opdage potentielle elementer. Men det meste af tiden, kommer inspiration fra "at være i nuet", når jeg er på det rigtige sted på det rigtige tidspunkt er jeg overvældet af en følelse af ærefrygt, der giver mig lyst til at fange mine omgivelser på den bedst mulige måde.

Hvad har været din bedste fotooplevelse hidtil?

For at være ærlig, så tror ikke, at jeg har en. Jeg har det sådan at hver gang jeg går ud for at tage billeder, så er det en god oplevelse. Selv når jeg ikke formår at få et godt skud eller to. Jeg er i stand til at nyde en by, et landskab, mennesker, etc. At være der er, hvad jeg nyder mest. Jeg kunne komme tilbage fra en foto tur og smide mine hukommelseskort ud og stadig være lykkelig. Der er noget dybt tilfredsstillende om at tilbringe tid alene, vandrer rundt, på udkig efter den rigtige lys eller den gode ramme.

Hvem er din favorit fotograf og hvorfor?

Det er et vanskeligt spørgsmål, der er mange fotografer, hvis arbejde jeg elsker. Jeg ville sige, at min favorit er Ming Thein. Jeg nyder særlig hans gade fotografering og jeg er hele tiden imponeret over hans evne til at se det perfekte skud i en scene. Den måde, han formår at fange lyset i hverdagssituationer er simpelthen utroligt. Jeg er også glad for den stil han behandler sine billeder i. Det er meget personligt og hans billeder kan identificeres som hans og ingen andens. Sidst men ikke mindst, Ming er en talentfuld forfatter. Hans tanker om fotografering er altid fascinerende, og jeg anbefaler stærkt, at følge/læse hans blog.

mingthein.com

Hvad er det bedste ved at være fotograf?

Fotografiet opmuntrer mig til at gå ud og udforske nye steder. Det kan være et fjernt område i en ørken eller mindre gader i en storby. At skyde billeder af landskaber har også fået mig til at se hvordan man tager sig tid til at nyde den natur man er omgivet af. Jeg ofte nødt til at vente i timevis før det rette lys eller den helt rigtige sky dannelse og det værdsætter jeg. At bruge tid på at beundrer landskaber uden at bekymre sig om mit kamera, betyder også meget. Så jeg tror den bedste ting ved at være fotograf er de øjeblikke, når jeg ikke at tager billeder.

Har du et tip til alle, lige begyndt at tage billeder?

I løbet af årene har jeg lært, er at du skal bruge det kamera der giver dig lyst til at gå ud og tage billeder. Du skal ikke bekymre dig om opløsning, støj følsomhed og andre tekniske problemer. Tekniske specifikationer gør ikke noget godt for dig, hvis ikke du nyder at bruge dit kamera.DSC 86621
Dette foto blev taget på bredden af ​​Salton Sea, i Californien. Jeg brugte et Canon 5D Mk III med et Canon 70-200mm ƒ/2.8 L IS II. Jeg var i dyb mudder for at tage dette billede, så i stedet for at bruge mit stativ, tog jeg fotoet håndholdt på ƒ/8. Brug af objektivets lens’ stabilization system og 5D's gode støj følsomhed, var jeg i stand til at få et skarpt skud.DSC 8662
Dette foto er taget fra den sydlige del af Grand Canyon i Arizona. Jeg brugte en Leica M (Typ 240) med et Leica Super-Elmar-M 21mm ƒ/3.4. Jeg brugte en blænde på ƒ/16 ved ISO 200.DSC 86622
Dette foto blev taget i bydelen Ebisu, i Tokyo. Jeg brugte et Sony A7R og et Sony Zeiss FE 55mm ƒ/1.8. Jeg tog ganske mange billeder af gader, på en af ​​mine første foto udlandsrejser (i Kina), og jeg havde helt opgivet den form for fotografering, indtil jeg begyndte at bruge et Leica M9 for et par år siden. For at tage dette billede, har jeg brugte manuel fokus - autofokus på A7R var for langsom/uforudsigeligt i dette miljø - i ƒ/1.8 for at få så meget lys med som muligt.DSC 866223
Dette foto blev taget i Pacifica, Californien, kun et par km fra hvor jeg bor. Dette billede er en del af en serie, jeg lavet for at se om jeg kunne erstatte min Canon 5D Mk III med Leica M som mit landskab kamera. Jeg brugte Leica M med et Leica Super-Elmar-M 21mm ƒ/3.4, en vidunderlig linse. De resultater jeg fik var fantastisk, og jeg ville sagtens kunne undvære mit Canon 5D, hvis ikke det var for et par begrænsninger på Leica M. (lange eksponeringer er begrænset til 1 minut ved basen ISO, osv.)Se flere af Romain's billeder her:

Google+: +RomainGuy

Twitter: romainguy

Flickr: romainguy

comments powered by Disqus