Interview med Pawel Tomaszewicz

Interview med Pawel Tomaszewicz

Arkiveret i kategorien Fotografer d. 26. januar 2014


Pawel er en fantastisk HDR fotograf, og han er blandt de fotografer som klarer sig suverænt godt på de sociale medier. På Google+ har Pawel over 40.000 følgere.

Hvad startede din interesse for fotografering?

Jeg tror, ​​det skete ved en tilfældighed. Jeg var lige flyttet til England og købte mit første digitale kamera, som var et lille 4MP Fuji, bare for at tage billeder af mine erindringer. De første par år var det kun snapshots, men med en god kommentar fra mine venner og familie besluttede jeg mig for at købe mit første DSLR - Canon 400D.

Hvordan får du inspiration til dine billeder?

Der findes inspiration til fotografering bag et hvert hjørne, du skal bare holde øjnene åbne. Selvfølgelig er der forskellige ting, for forskellige mennesker. Nogle af os elsker landskaber og andre Street- eller portrætfotografering. Pointen er, at jo mere du fotograferer, jo mere føler du dig inspireret. Jeg bliver også inspireret af andre fotografer, som kan være meget inspirerende. Du skal sætte dit eget fingeraftryk på emnet, men at bliver inspireret af andres billeder er ikke en dårlig ting.

Hvad har været din bedste fotooplevelse hidtil?

Hmm... En af de solnedgange jeg fotograferede i 2011. Vejret var fantastisk, placering var virkelig rart, og jeg var korrekt udhvilet. Hvert billede jeg tog den dag blev godt. Jeg tog omkring 70-90 fotos og hver eneste var god. Det var en fantastisk aften selvom at det var i mit område, og ikke et eller andet fancy sted i den anden ende af verden. Jeg glemte alt om tid og sted i 2 timer. Efterfølgende har den stået på 2 fantastiske ugers efterbehandlingen.

Hvem er din favorit fotograf og hvorfor?

Det er svært at sige. Jeg kan ikke kun vælge én. Jeg elsker Joel Grimes portrætter. Dave Hill for hans sammensætninger. Lars Van De Goor for hans kunstværker. Beboys bylandskaber. Angus Clynes landskaber. Anthony Gelot for hans fantastiske HDR-værker. Joel Tjintjelaar for awesomeness i Sort/Hvid arkitektur og landskabsfotografering. Der er mange flere store fotografer, men disse fyres arbejde har helt sikkert indflydelse på mit eget arbejde. Deres værker er perler, og du kan lære en masse, bare ved at se deres fotografier.

Hvad er det bedste ved at være fotograf?

Jeg fristes til at sige store lokationer, smukke piger og alt det der, men sandheden er, at de bedste ting sker, når jeg er færdig med processen af et nyt foto, og jeg føler at der er sket en form for magi, og jeg er stolt over at jeg skabte noget igen. Den følelsen er Awesome.

Har du et tip til alle, lige begyndt at tage billeder?

Man må arbejde hårdt. Husk at gear er overvurderet. Du skal ikke bekymre dig om, at du har begynder udstyr og at du ikke kan opnå de ting du gerne vil. Det vil lære dig hvordan du overvinder forskellige problemer og det vil forberede dig til fremtiden. Stol ikke på histogrammer, lysmålere, og alt det der. Fotografering er en kunst, og jeg kan ikke forestille mig, hvordan en maskine kan fortælle dig hvilken lys-sammensætning, farver eller noget andet, ser godt ud eller ej. Følg altid dit øje.


242012 All Those Moments 332012 Portlandfacebook 602013 London Collage Frame 612013 Tree BW Frame Bright 772013 BW Canary Wharf Frame 812013 BW Reflections Frame 1212012 Lazienki Framefacebook 1262012 Lazienki Framefacebook 189X365 HDR Creterethymnovnight Frame


Se flere af Pawel's billeder på de sociale medier:

Google+: google.com/+PawelTomaszewicz
Facebook: facebook.com/pawel.tomaszewicz
Flickr: flickr.com/photos/pawel-tomaszewicz/

comments powered by Disqus