Fotokunst Af Erik Johansson

Fotokunst Af Erik Johansson

Arkiveret i kategorien Fotografer d. 11. juli 2013


Erik Johansson er en svensk fotograf, bedst kendt for sine realistiske billeder af umulige hændelser. Han har holdt foredrag ved både TED Talks og en Adobe MAX konference. Vi har samlet vores favoritter af Erik Johanssons mange værker, under interviewet.

Hvad startede din interesse for fotografering?

Jeg har tegnet så længe jeg kan huske, og jeg har altid haft en stor interesse for computere. Jeg startede faktisk i den anden ende – med retouchering – men jeg opdagede hurtigt, at jeg havde brug for at skyde materialet selv, og at være i stand til at realisere mine idéer. I starten var det det bare en sjov hobby, men som tiden gik startede jeg med at lave flere og mere seriøse projekter, og det blev en profession.

Hvordan får du inspiration til dine billeder?

Der er mange måder at blive inspireret, tror jeg. Det kan være alt fra ting, som jeg ser i min hverdag, til andre kunstneres arbejde. Jeg synes det handler meget om at forsøge at se verden anderledes – med nye øjne. Jeg prøver som regel at forestille mig hvordan tingene ville være, hvis de var modsat.

Hvad har været din bedste fotooplevelse hidtil?

Jeg var i Norge sidste år, og jeg elsker landskabet der. Jeg har brugt nogle af de billeder jeg skød der, som baggrund på et par billeder. Der er noget med det skandinaviske lys, jeg virkelig godt kan lide, men jeg kan ikke sætte en finger på hvad det er.

Hvem er din favorit fotograf og hvorfor?

Jeg er mere inspireret af kunstnere end af fotografer. Det kunne f.eks. være Escher, Dali og Magritte. Men når det kommer til fotografering, er jeg meget inspireret af Erwin Olafs arbejde, og den måde han bliver forbundet med det enkelte emne.

Hvad er det bedste ved at være fotograf?

At jeg aldrig er nødsaget til at arbejde, fordi mit arbejde er min hobby.

Har du et tip til alle der lige er begyndt at tage billeder?

Prøv at tage så mange billeder som muligt. Det handler meget om kvantitet. Jeg synes det er en fantastisk måde at blive bedre til noget. Der er en masse læring ved at prøve. Bare brug en masse tid med kameraet, så vil du helt automatisk lære dets begrænsninger, og hvad du skal gøre for at fange noget. Du er nødt til at lave fejl for at blive bedre. Det er en del af udviklingen.

Erik Johansson1 Erik Johansson2 Erik Johansson3 Erik Johansson4 Erik Johansson5 Erik Johansson6 Erik Johansson7 Erik Johansson8 Erik Johansson9 Drifting Away HD1

 

Se flere af Erik’s billeder og følg ham her:

Hjemmeside: http://erikjohanssonphoto.com/

Youtube: http://www.youtube.com/user/tackochgodnatt

Facebook: https://www.facebook.com/erikjohanssonphoto 

TED Talks: http://www.ted.com/talks/lang/en/erik_johansson_impossible_photography.html

 

comments powered by Disqus