Interview med Pelle Martin

Interview med Pelle Martin

Arkiveret i kategorien Danske grafikere d. 17. februar 2013


Pelle er en prisvindende Creative Director, med rødder i design, user experience og animation. Han har expertise indenfor Creative direction, art direction, web-design, app-design, graphic design, konceptudvikling, animation, videoredigering, efterredigering og kvalitetssikring.

Pelles CV inkluderer:

· Creative Director / Founder at Spring/Summer
· Creative Director at B-Reel New York
· Executive Creative Director hos In2media i 10 år, hvor han ledede den kreative afdeling
og en del af management teamet.

Hvad appelerede til dig om at have en karriere inden for design?

Jeg tror at jeg, allerede inden jeg startede, kunne ideen om at leve af at tegne og finde på skøre idéer. Reklame- og webbranchen stod uklart for mig inden jeg søgte ind på min uddannelse så det var nok lidt et skud i tågen hvad jeg kastede mig ud i. Jeg havde ikke de store ambitioner til at starte med, men jeg fandt hurtigt ud af at jeg kunne noget med forgivning på en computer hvilket gav mig blod på tanden.

Hvad var dine første skridt?

Jeg tegnede en del som lille og malede lidt med airbrush i gymnasietiden, men det var først da jeg fik en kæreste hvis far havde et reklamebureau, at jeg fik tanken om en karriere indenfor faget. Jeg søgte ind på Grafikeruddannelsen, fik afslag og kom ind på et afbud alligevel. Det er jeg ret glad for den dag i dag.

Hvordan har din stil udviklet sig?

Jeg var nok mest inspireret af amerikansk packaging- og racergrafik med store typer og mange outlines til at starte med og jeg fandt først min stil da jeg fandt ud af at jeg var god til at lave navigationer og interaktivitet med et meget minimalt design og et gennemgående animationsflow. Det passer ret godt ind i den historisk skandinaviske design-tankegang og det tror jeg har været grunden til at jeg har fået en del opmærksomhed fra udlandet de seneste år.

Hvad inspirerer dit arbejde?

Det er et klassisk spørgsmål, og det er virkelig svært at svare på. Jeg bliver mest inspireret når jeg sidder med kunden og får de første briefs. Jeg kommer på en masse løsninger allerede dér, og jeg tror at mindst 50% af opgaven tager form i mit hoved i den første time. Det gælder både koncept og design.

Hvordan er din kreative proces?

Min kreative proces er ikke som man lærer det i skolen. Jeg er meget hands on, og tit hopper jeg direkte til computeren og går i gang hvis det er en ren designopgave. De seneste år er jeg begyndt at skitsere mere med pen og papir og det kan virkelig gøre processen hurtigere, men det kan sagtens være at det ikke virker når det bliver lavet til pixels og så må man være klar på at smide en masse arbejde ud og starte forfra. Idéudvikling er en proces der, for mig,  kræver input fra andre folk, så arbejdsmøder er en stor del af min hverdag.

Hvad har været højdepunktet i din karriere indtil nu?

Jeg var i bureau i 10 år og jeg må sige at højdepunktet i min karriere var da jeg gik alene og skulle stå på egne ben i 2010. Det er utroligt tilfredstillende at mærke at det man skaber kan have kæmpe værdi for andre mennesker, og ændre udseendet og udtrykket af små og store firmaer verden rundt. Jeg arbejder nu med kunder jeg kun drømte om i min tid på bureau.

Hvad er den bedste del af dit job?

Den bedste del er at være med til, gennem kreativitet og design, at rykke ved opfattelsen af brands og produkter. Helt konkret er det fedt at præsentere en idé eller noget design man synes er helt rigtigt og mærke kundens respons. Det jeg laver er drevet af lyst og det er fantastisk at have en hobby med et indbygget job i, som Malk De Koijn så smukt siger det.

Hvad er dit favorit logo?

Jeg har altid, eller så længe jeg har været opmærksom på det, kunnet li’ Victoria & Albert Museum’s V&A logo tegnet af Alan Fletcher i firserne. Det at A’et kun er en grundstreg der sammen med &-tegnet givet et helt tydeligt A og at det alligevel ser ud til at været perfekt udlignet, er ret unikt.

Hvem er din favorit designer?

Jeg var i lang tid inspireret af Michael C. Place som har Build http://wearebuild.com - han er god med typografi, farver og simple former – en slags engelsk tilgang til traditionelt schweizisk design. Jeg har ikke fulgt helt så meget med i hans arbejde de seneste år, men han holder bestemt stilen stadigvæk.


Pelle Martin1 Pelle Martin7 Pelle Martin2 Pelle Martin3 Pelle Martin4 Pelle Martin5 Pelle Martin6


Se mere af Pelles arbejde her: www.iampelle.com

comments powered by Disqus