Interview med Kristina Dam

Arkiveret i kategorien Danske grafikere d. 13. januar 2013


Vi er stolte over at kunne præsenterer dette interview med Kristina Dam, der er uddannet grafisk designer fra Kunstakademiets Arkitektskole, 2007 og har stor erfaring inden for visuelle identiter, årsrapporter, boglayout, illustrationer, CD Covers, skiltning og meget mere.

Hvad appelerede til dig om at have en karriere inden for design?

Jeg er æstetiker ind til benet, og mener at alt hvad vi omgiver os med bør være smukt designet, selvfølgelig så form og funktion går op i en højere enhed – derfor giver det også mening for mig at bidrage til vores visuelle og kommunikative verden gennem grafisk design.

Hvad var dine første skridt?

Svært spørgsmål….. Jeg valgte design på gymnasiet og deltog i en logokonkurrence til landsstævnet for gymnastik, jeg vandt 3 pladsen men det viste sig at de andre konkurrenter var seriøse bureauer og designere, så det var nok det der gav mig blod på tanden til at fortsætte på Den Skandinaviske Designhøjskole og senere grafisk linje på Arkitektskolen.

Hvordan har din stil udviklet sig?

Jeg er med årerne blevet mere bevidst om de konceptuelle tanker bag en identitet og samtidig mere realistisk om hvad man kan udrette også indenfor små budgetter.

Hvad inspirerer dit arbejde?

Derudover er min største inspiration at rejse, (gerne til storbyer) gå på gallerier og opleve Byers former og facetter såsom streetart.

Hvordan er din kreative proces?

Jeg går meget op i at udvikle et visuelt koncept som fortæller min kundes historie på den bedste måde. Jeg afprøver visuelle elementer på mange medier og tilretter undervejs inden jeg ligger mig fast på det endelige udtryk.

Hvad har været højdepunktet i din karriere indtil nu?

Der er mange højdepunkter, men det at turde gå selvstændig og opdage at mange af de henvendelser jeg får med grafiske opgaver alle er nogen der køber ind i min stil og tone som grafisk designer – det er i sig selv fantastisk:)

Hvad er den bedste del af dit job?

Det er mødet med nye kunder og udfordringer samt at føre projekter helt fra koncept til færdigt produkt.

Hvad er din favorit logo?

Jeg synes der er mange gode logoer, men for mig står et logo ikke alene, jeg vurdere altid alle visuelle elementer i en identitet inden jeg kan sige om jeg synes den fungerer.
All the Way to Paris har lavet en super fin visuel identitet til restauranten Geist, det fungere super fint fra logo til menukortet.

Hvem er din favorit designer?

Jeg har ikke en decideret favorit designer, men en stil og tone som jeg altid synes holder er hele bauhaus bevægelsens minimalistiske tilgang til faget.


Kristina Dam1 Kristina Dam2 Kristina Dam3 Kristina Dam4 Kristina Dam5


Se mere af Kristinas flotte portfolio på: www.kristinadam.dk

comments powered by Disqus