Interview med Carsten Skovlund

Arkiveret i kategorien Danske grafikere d. 27. januar 2013


Carsten Skovlund er direktør og indehaver af Designwerk A/S, og tidligere 3-dobbelt Gazellemodtager. Carsten har bl. arbejdet med Zystm® – medical systems & logistics, RemisenBrande®, Herning HF & VUC, Vistisen+Lunde® og Væksthus Midtjylland.

Hvad appelerede til dig om at have en karriere inden for design?

Jeg har tegnet og illustreret siden jeg kunne holde en blyant. Og da jeg skulle vælge fag var det indlysende at vælge den grafiske branche.

Hvad var dine første skridt?

Da jeg, som lidt ældre end konfirmand, lavede en 1/1 sides annonce til den lokale sparekasse (håndtegnet) og fik 1.000 kr – min mor var lige ved at besvime over det svimlende beløb som straks blev omsat.

Hvordan har din stil udviklet sig?

I starten måtte jeg lære håndværket – for jeg mener stadig det er et håndværk grundlæggende. De første 10 år synes jeg den var relativt “reklame-agtig”. De næste 10 år var OK – et væld af forskellige designs med meget fukus på corporate design. Jeg var da bl.a. også én af de første der var med på dekonstruktivismen. Men faktisk først de sidste 10 år synes jeg min stil er kommet derhen hvor jeg ønsker den. Mere stilsikkert og enkelt grafisk design. Jeg drømmer stadig om at være med at introducere en isme…

Hvad inspirerer dit arbejde?

Omgivelserne omkring mig. Både der hvor jeg arbejder og der hvor jeg færdes. Og så har jeg altid antennerne ude og ser små detaljer – på en emballage i New York, en plakat i Berlin eller en sodavand i Kruså ;-)

Holder også af at være opdateret og køber designbøger, magasiner og apps.

Hvordan er din kreative proces?

Det kommer meget an på hvad det er vi taler om. Om det er et logo, en brochure, et website eller en større kampagne. Men jeg har gennem årene indarbejdet en række praktisk værktøjer der giver afklaring og overblik, også ved relativt store opgaver.

Hvad har været højdepunktet i din karriere indtil nu?

Det er svært at svare på.
Lige nu tror jeg – jeg har fået en alder hvor jeg tør at lave de ting jeg virkelig drømmer om.

Hvad er den bedste del af dit job?

At skabe et nyt corporate design – fra logo og fremad…
Og så elsker jeg store komplekse opgaver.

Hvad er dit favorit logo?

Jeg har ikke umiddelbart en favorit – stil og smag ændrer sig hele tiden. Men enkle stærke logoer i type uden figur hitter her i tiden.

Hvem er dit favorit designer?

Jeg var meget glad for at arbejde for Susanne Korsager, som desværre ikke er mere. Hun var en meget dygtig grafisk designer. Ole Aakjær er både en ven og meget inspirerede grafisk designer. Han formår på en særlig måde at skabe stemning og nerve.
Men der er mange dygtige – også mange nye unge som er spændende og inspirerende.


13160 03 662X441 Bsm Logog 662X440 HD Manual 1G 662X440 Wizzbiz Logo 662X496 Xpann 662X496 Zystm First 662X428
comments powered by Disqus